Hjem Gode rejseråd – forsikring og sundhed

Gode rejseråd – forsikring og sundhed

Sygdom på rejsen kan ramme alle, og det er vigtigt at være forberedt, hvis uheldet skulle være ude. Her på siden Rejseråd kan du se lidt om rejseforsikringer, vaccination og forebyggelse af sygdom på din rejse. Nedenstående må kun betragtes som vejledende, søg altid de relevante myndigheder om gældende regler.

Før afrejse

Husk rejseforsikring. Indlæggelse og eventuelt hjemtransport kan være en dyr fornøjelse i fremmede lande. Der er en del udbydere af rejseforsikringer, men tjek om ikke du har en rejseforsikring inkluderet i din indboforsikring. Alternativt kan du få tilbud på rejseforsikringer her.

Det gule sygesikringskort (rejsesygesikringen) dækker som tommelfingerregel inden for EU. Du kan se mere om de nye regler på sundhed.dk.

Reglerne omkring sygesikringen i udlandet har det med at blive lavet om løbende, og det gælder også spørgsmålet om gult/blåt sygesikringskort, så det er værd at holde sig opdateret.

Inden din afrejse bør du altid tjekke, om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde al relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Ha’ styr på dit rejseapotek inden du rejser – du kan købe de mest almindelige produkter og medikamenter på webapoteket.

Du kan samle dine rejsedokumenter på appen TripIt og scanne dem ind og sende dem til din egen mail for på den måde altid at have dem et sikkert sted.

Sundhed på rejsen

Det er en god idé altid at gå rundt med police og telefonnummer til dit forsikringsselskab. Oplysningerne kan eventuelt også efterlades hos pårørende hjemme i Danmark.

Alvorlig sygdom, færdselsuheld osv. er svært at gardere sig mod, men man kan selv gøre en del for at undgå den hyppigste årsag til sygdom, nemlig mavebesvær:

  • Drik kun købevand på flaske. Tjek at proppen er “forseglet”
  • Undgå salater, der kan være skyllet i vand fra hanen
  • Vær sikker på, at din mad er gennemstegt og kogt
  • Vask hænder ofte, især efter at have rørt ved pengesedler og dørhåndtag
  • Klip dine negle ned, skidt og bakterier har det med at samle sig der

Man kan eventuelt spise et mælkesyreprodukt som f.eks paraghurt, der skulle normalisere tarmfloraen. Der er dog delte meninger om disse produkter overhovedet virker.

Skulle uheldet være ude er det en god idé at drikke masser af vand. Køb eventuelt produktet Revolyt, der indeholder mineraler og salt, som du mister ved diaré. Revolyt kan fås på apoteket.

Stoppemidler som Imodium kan bruges ved f.eks. hjemrejse.

Undgå at komme i kontakt med dyr på rejsen. Det kan være fristende at klappe hunde og katte og fodre aber, men de kan bære på sygdomme.

Får du feber i et malariaområde, skal du kontakte en læge omgående, der kan vurdere om du skal i behandling.

Husk altid at drikke masser af vand – i varme områder er 3-4 liter dagligt ikke for meget. Væskemangel er alvorligt, og der ryger hurtigt en feriedag på den konto. Som tommelfingeregel siger man, at der skal drikkes 1 liter vand pr. 10° C.

Medbring eventuelt dine egne kanyler, hvis du skal til primitive områder. De kan fås på apoteket.

Nyttige telefonnumre og e-mailadresser

Spærring af VISA/Dankort
Tlf.: +45 44 89 29 29
Spærring af MasterCard og American Express
Tlf.: +45 44 89 27 50

Europæiske Rejseforsikring – alarm
Tlf.: +45 70 10 90 30. Åbent 24 timer i døgnet.
e-mail: eac@er.dk
Gouda Alarmcentral
Tlf.: +45 33 15 60 60. Åbent 24 timer i døgnet.
e-mail: alarm@gouda.dk
IHI Bupa Alarm
Tlf.: +45 70 23 24 61. Åbent 24 timer i døgnet.
e-mail: emergency@ihi-bupa.com
SOS International Alarmcentral
Tlf.: +45 70 10 50 50. Åbent 24 timer i døgnet.
e-mail: sos@sos.eu

6 Kommentarer

  1. Rigtig god side og gode råd 😄. Vi er en familie med 2 børn som skal på vores første tur til Thailand. Vi har booket flybilletter til Phuket og skal også en tur til Koh Lanta. Vi glæder os meget, men er også lidt spændte på den lange tur med 2 meget korte mellemlandinger. Så vi bruger virkelig meget dine erfaringer 👍🏼

    • Hej Betina. Hvor er jeg glad for, at I kan bruge siden. Jeg er sikker på, at I får en fantastisk tur. Det er supernemt at rejse i Thailand, så det er bare om at nyde det og hygge jer alt det I kan. Ha’ en rigtig skøn rejse 🙂

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Please enter your name here