8 gode spisesteder i Bangkok

8 gode spisesteder i Bangkok

2598
2

Få steder i verden er det så nemt at få noget at spise som i Bangkok. Den thailandske hovedstad er et paradis for madelskere, og uanset om du er til billige gadekøkkener eller overdådige gourmetrestauranter, så findes det her.

Vi har prøvet mange gode spisesteder i byen, der fortjener at blive nævnt, og det er sjældent de dyreste, der er bedst. Det gør blot, at der er plads i feriebudgettet til at prøve sig frem i det thailandske køkken. Måske finder du ligefrem en helt ny favoritret.

Har du allerede besøgt Bangkok, så kender du måske et par af nedenstående restauranter. Hvis ikke, så ved du, hvor du kan få noget godt at spise næste gang, du kommer forbi den thailandske hovedstad.

Hotel i Bangkok – book med prisgaranti

lekogrut
Hos Lek & Rut i Chinatown
Mango Tree

Det er ikke helt nemt at sætte sig til bords på restaurant Mango Tree. Vi har fået familierummet, hvor bord og siddepladser er sænket i et hul i gulvet. Med akrobatiske bevægelser får vi sat os, men da først maden bliver serveret, er alle besværligheder glemt.

Fra det spændende menukort vælger vi bl.a. rød karrypasta med kylling serveret i ananas, hel grillet makrel, lynstegt oksekød i østerssauce og lynstegte rejer med basilikum. Alt lavet til perfektion, men også for at please turisternes smagsløg.

Restaurant Mango Tree ligger i en lille sidegade mellem de travle gader Silom Road og Surawongse Road. Umiddelbart ser kvarteret lidt skummelt ud, men når man træder ind i den hyggelige gårdhave, åbner der sig en helt anden verden.

Der er borde både inde og ude, og det er tilsyneladende kun i vores familierum, det kræver akrobatiske evner at sætte sig til bords. Ofte er der levende musik, og ejeren har et håb om, at hver enkelt gæst føler, at de er i deres eget hjem.

Vi har ikke noget at klage over. Servicen er fin og maden god og flot anrettet. Menukortet byder på retter som lynstegt kylling, gris og okse med diverse grøntsager, karrypastaer og salater, men også frisk fisk og vegetarretter. Ejeren har i øvrigt en passion for fotografiapparater, og i foyeren kan man se en fin lille udstilling af de gamle kameraer. Mango Tree ligger på den lille Soi Tantawan mellem Silom Road og Thanon Surawong få hundrede meter fra Patpong natmarked.

Suda

Bordene står tæt, og vi fornemmer straks, at her er travlt. Ikke en stol er ledig, og en halv snes mennesker venter på at få en plads. Hygge er der ikke meget af på restaurant Suda, til gengæld er maden god og billig.

Stedet er yderst populært blandt lokale, turister og fastboende udlændinge. Heldigvis går det hurtigt at få et bord, for i køkkenet suser personalet rundt for at følge med de mange bestillinger. For vores vedkommende bliver det til oksekødssalat, grøn karrypasta med kylling og oksekød med hvidløg og masser af chili, som man er yderst generøse med på Suda.

Restauranten er sådan et sted man kommer tilbage til. Sådan synes de fleste gæster at have det. Det er billigt, maden er frisk, og så glemmer man hurtigt, at her er travlt, og at servicen er derefter. Menukortet består af thaiklassikere som de laves i Thailand; supper, nudelretter, karrypaster, salater og stegte risretter. Suda ligger på Sukhumvit Soi 14. Stå af på Asoke Skytrain Station.

Lek & Rut

Chinatown i Bangkok er helt sig selv og næsten en by i byen. Alt er anderledes her, og det gælder også spisestederne. Vi kommer forbi restauranter, der reklamerer med hajfinnesuppe og peking and, og vi spiser dumblings som var vi i Kina. Om aftenen åbner hundreder af gadekøkkener, der tilbyder retter, som du ikke vidste eksisterede.

Lek & Rut var et af de første gadekøkkener, der blev berømte i Chinatown. Sammen med konkurrenten T&K på modsatte gadehjørne, kæmper man om kunderne i en hektisk atmosfære. Sjovt nok, for der er masser af mennesker, der vil spise på de to restauranter, og hver aften er der kø for at få et bord.

Nogle synes at Lek & Rut og T&K er blevet for mainstream. Der er kommet andre insteder i Chinatown, men alligevel flokkes sultne turister og lokale om campingbordene, der står helt ude på gaden. Dampen fra køkkenerne ligger som en dyne over gaden, da tjeneren kommer susende med vores grillede snapper og den klassiske suppe tom yom, der begge smager rigtig godt.

Lek & Rut er det man kan kalde et udvidet gadekøkken. En del af oplevelsen er stemningen i gaden, der næsten syder af intensitet om aftenen. Menukortet er omfattende og byder på både thailandske og kinesiske retter. Lek & Rut ligger på Chinatows hovedgade Yaowarat på hjørnet af Thanon Phadungdao.

bkk-eat-01
Fisk på Mango Tree og lækker suppe hos Lek & Rut
Baan Khanitha @ Sukhumvit Soi 23

Gæsterne er pænt klædt på. Rundt om bordene sidder turister, thai’ere med penge, og fastboende udlændinge, der gerne vil imponere kæresten. Baan Khanitha er en dyrere restaurant, der har vundet flere priser. Omgivelserne er smukke og holdt i mørkt træ med flotte dekorationer, der giver minder om det gamle Siam.

Vi sætter os i den hyggelige gårdhave, hvor eksotiske planter og blomster giver en fornemmelse af at være langt væk fra Bangkoks menneskemylder. Fra menukortet bestiller vi en tallerken appetitvækkere efterfulgt af lynstegte kæmperejer med cashewnødder og tamarindsauce, samt hvid fisk med chili- og hvidløgssauce. Det smager fremragende, men er man vant til at spise ved gadekøkkenerne, vil maden nok være lidt for turistpræget.

Baan Khanitha bruger kun økologiske krydderurter og grøntsager fra egen produktion ved Khao Yai Nationalpark. Det sikrer den gode kvalitet, der er så gennemført på restauranten. Fra servicen, omgivelserne og den flot anrettede mad. Tilfredse forlader vi Baan Khanitha, der prismæssigt ligger i den dyre ende.

Restauranten på Sukhumvit Soi 23 er den originale Baan Khanitha restaurant. I dag har man åbnet filiaer på Sukhumvit Soi 53, på Sathorn Road og i forlystelsesområdet Asiatique, der ligger ved floden. For at komme til Baan Khanitha på Soi 23 kan du stå af på Asoke Skytrain station og herfra gå ca. 500 meter ad Soi 23.

Ko Dang Talay

Shopping- og forlystelsesområdet Asiatique, der ligger ud til Chao Phraya-floden, har et par gode spisesteder. Et af dem er Ko Dang Talay i Warehouse 7, hvor der er fisk- og skaldyr på menukortet.

Asiatique er opført i ØKs gamle lagerbygninger, og det er et sted, hvor både thai’er og turister hygger sig med god shopping og en dag med familien. Ko Dang Talay er uden tvivl en af de mest populære restauranter på området, og hvis du er til alt godt fra havet, så er du kommet det rigtige sted hen.

Vi får grillet snapper og krabber i chili, og vi kan vælge fisk i alle størrelser og skaldyr på 100 måder. På nabobordet hober østersskallerne sig op, mens en rygende varm fiskesuppe bliver sat på bordet.

Ko Dang Talay er en stor restaurant. Hyggeligt er her måske ikke, og mens der er indenfor i den gamle lagerhal er en atmosfære af travl Sohobistro, så er det mere behageligt at sidde udenfor. Det er et rigtig godt sted, hvis du vil se på mennesker og solnedgangen over floden er absolut også værd at tage med. Ko Dang Talay ligger i shoppingområdet Asiatique. Du kommer nemt dertil ved at tage skytrain til Saphan Taksin Station og derfra den gratis shuttlebåd til Asiatique. Ko Dang Talay ligger lige ved bådanløbet.

namsaah-1
Lækkerier på Namsaah Bottling Trust
Namsaah Bottling Trust
I et lille lyserødt hus i en sidegade til Silom Road ligger Namsaah Bottling Trust klemt inde mellem Bangkoks højhuse. Sært malplaceret og i den grad til at få øje på. Bygningen er bestemt noget særligt, men det er maden så sandelig også.

Det er bl.a. en af Bangkoks mest elskede kokke, Ian Kittichai, der står bag det pragtfulde spisested, hvor thailandske traditioner og gastronomisk nytænkning mødes i en særdeles vellykket kombination.

Mine dumpings med pebersauce er perfekte. Saucen smelter på tungen og er noget af det bedste jeg nogensinde har smagt. Vi får også et par forårsruller, der selvfølgelig er lavet med et lille twist.

Sådan er alle fire retter vi får ser serveret. Af navn velkendte, men køkkenet forstår virkelig at sætte sit eget præg på maden. Vi sad ude, men gå ikke glip af den herlige bygning, der er renoveret og kreativt indrettet. Namsaah Bottling Trust er i øvrigt et rigtig godt sted til cocktails. Restauranten er perfekt til en romantisk aften eller til jer, der bare elsker at se hvad innovative kokke kan kreere. Læs mere om Namsaah Bottling Trust. Du finder Namsaah Bottling Trust på Silom Soi 7. Nærmeste skytrain station er Chong Nonsi, hvorfra der er ca. 200 meter til den lyserøde bygning.

Somtum Der

En restaurant, der har specialiseret sig i variationer af papayasalat lyder måske ikke specielt alsidig. Men Somtum Der er kendt for at lave nogle af Bangkoks bedste papayasalater, og det siger noget.

Der er også andre ting på menukortet, men uanset, hvad du sætter tænderne i, så vær opmærksom på, at her laver man den ægte vare. Det kan godt være, at restauranten ligner flere af byens andre caféer, men maden er afsindig stærk.

Det er begge vores retter i ihvertfald. Connie vælger en klassisk papayasalat, mens jeg snupper en salat med andebryst. Det er vanvittigt stærkt af frisk chili, og jeg formår simpelthen ikke at spise op. Connies salat består bl.a. af nudler, friske bønnespirer, skiver af papayasalat med flæskesvær på toppen. Og nå ja, masser af chili.

Min salat er med bl.a. løg, chili, koriander, forårsløg, glasnudler og stykker af andebryst. Det smager godt, men chilien dominerer, og du skal virkelig være glad for de små frugter for at spise her.

Somtum Der byder også på hjemmelavet iste, der her er med friske krydderurter som koriander og basilikum. Det smager specielt, men er et hit blandt vegetarer og helsefreaks. Somtum Der ligger på Saladaeng Road, der ligger som en sidegade til Silom Road ved Saladaeng Skytrain Station.

somtum der
Salat med andebryst på Somtum Der
Sirocco

Det er dyrt, men dejligt. De fleste har sikkert hørt om restaurant Sirocco og den tilhørende skybar på toppen af Lebua at State Tower, der flere gange er kåret til verdens bedste businesshotel.

Beliggende på 64. etage er Sirocco nem at få øje på fra det meste af Bangkok. Maden er middelhavsinspireret og lækkert kreeret af den spanske chefkok, der har tryllet i køkkenerne på flere luksushoteller verden over.

Nåh ja, kvalitet er jo ikke gratis. Sirocco er dyr og efter thailandske forhold næsten ubegribelig dyr. Tænk retter til 300-400 kr., billigste vin til 600 kr. osv. Men maden er pragtfuld, og vi er i hvert fald ikke skuffede.

Servicen er upåklagelig, og når du er færdig med at spise, kan du mænge dig med de unge og smukke i den imponerende skybar. Du kan læse mere om mit besøg på scirocco her. Sirocco ligger i starten af Silom Road tæt på floden. Nærmeste skytrain station er Saphan Taksin, hvorfra der er ca. 500 meter til restauranten.

Book flybilletBook hotel i BangkokBook pakkerejse

Del
Forrige artikelEscape the crowds
Næste artikelPå cykeltur i Bangkok
Carsten Gath
Siden jeg som dreng besøgte Spanien i 1980, har jeg været bidt af at rejse. At jeg også elsker at skrive om det har resulteret i denne hjemmeside, der med sin opstart i 1996 er en af Danmarks ældste rejsesites. Siden min tur til Spanien har jeg besøgt 42 lande og territorier og været mere end tre år på farten.

2 Kommentarer

  1. Chinatown skal helt sikkert prøves. Der er utrolig mange spændende spisesteder. Både T&K og Lek & Rut er gode, men hele hjørnet hvor de ligger en oplevelse i sig selv! Sikke et kaos.

    • Helt enig. Det er som at sidde ude på vejen at spise. Biler og tuk-tuks kører næsten mellem bordene. En oplevelse, der skal prøves.

Svar på indlæg